torsdag 31 januari 2013

Ursäkta väntan!

Då ska vi se om vi kan komma ihåg vad som hände efter första mötet med advokaten.
Det har väl egentligen inte tillkommit några fler fel utan bara upprepning utav de befintliga felen som ej är åtgärdade.
Proppar som går. 
Avloppet.
Stuprör som ej är åtgärdade.
Ja de jag nämnt innan helt enkelt.

Det blev ännu en väntan då vi behövde svar från försäkringsbolaget om vi skulle få rättshjälp.
Vilket då menas med att om man blir beviljad rättshjälp så står försäkringsbolaget för 80% av kostnaderna (upp till 200.000kr).
Blev en massa mailkorrespondens mellan försäkringsbolag - advokat och mig.
Tillslut gick det igenom och det var dags att möta advokaten igen.
Denna gången följde sambon med, om jag inte missminner mig så var det väldigt nära inpå nerkomsten.
Gick igenom allt från besiktningsprotokoll och prisuppgifter och tolkningar osv.
Blev även "tilldelade" lite uppgifter där vi skulle ta reda på lite olika saker och ordna med papper så allting var klart, fick även i uppgift att beställa en elbesiktning så att vi fick alla felen på papper och prisuppgift på vad det skulle kosta att lägga om all elen.
I samband med detta möte så gjorde advokaten klart för oss att han skulle meddela säljarna att de hade en viss tid på sig att åtgärda ALLA felen, annars blev det rättssak uttav alltihopa.

Han fick inget svar så han skickade iväg samma meddelande igen, dagen efter ringer säljarna upp honom och skriker och skäller över att de hade redan fått det jävla brevet och att de inte tänkte göra någonting överhuvudtaget.
Advokaten hade äntligen fått höra hur dessa personer var att ha att göra med.
Säljarna hade vid detta laget inte någon jurist eller liknande som förde deras talan. 

I mitten på december fick vi vår underbara lilla dotter som lyste upp våra liv och man glömde faktiskt bort alla problem vi hade haft under året.

Så nu sitter jag här och väntar på att elbesiktningen ska genomföras imorgon. När den är gjord så skickas alla uppgifter in till advokaten och hela cirkusen drar igång på riktigt.

Vad tror ni? Är elen helt åt helvete eller inte? Nu är det förvisso nytt år så det är kanske bara en fnurra på tråden nånstans så det bara kommer kosta 50kr? Haha, jo.....eller hur!

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Ja du, är utb elektriker, men har inte så mycke att gå på nu men tror att förhoppningsvis är elen okej kabelmässigt men att centralen behöver faskompenseras (fördela belastningen rätt per fas.) eftersom säkringarna går, jag hoppas innerligt att de har rätt kabeldimension till rätt antal uttag på samma säkring. Önskar er all lycka i morgon och hoppas på uppdatering här. PS: grattis till er lilla dotter! :)

  SvaraRadera
 3. Hur gick det med elbesiktningen? Har de använt en polsk byggkille för att dra elen kan det nog se ut hur som helst med tanke på hur de fuskat med allt annat. Förhoppningsvis har de dragit allt i rör och då är det inget jättejobb för en riktig elektriker att fixa till ev fel.

  SvaraRadera
 4. Fortsätt läsa så ser du att inlägget ovanför detta så handlar det om elbesiktningen :)

  SvaraRadera